Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Pelegrinatge a Taizé

Pelegrinatge a Taizé

Per què a FEDAC Santa Coloma i FEDAC Virgen del Carmen animem a fer pelegrinatge a Taizé?

En el marc del nostre pla d’innovació i millora Avuixdemà, per a la nostra escola és un pilar fonamental del nostre Projecte Educatiu oferir espais per cultivar les emocions, la interioritat i l’espiritualitat com a font de recerca de sentit.

És per aquest motiu que cada curs s’ofereix als alumnes de 4t d’ESO poder gaudir de l’experiència de pelegrinatge a Taizé.

I què és Taizé?

Al 1940, amb 25 anys, el germà Roger marxà a viure a França. En començar la Segona Guerra Mundial, va sentir la necessitat d’ajudar a persones que estaven vivint aquesta situació tant complicada. El poble de Taizé on es va establir, que es trobava molt a prop de la línia que dividia a França en dos, va esdevenir un lloc ideal per poder acollir els refugiats que escapaven de la guerra.

Va proposar a una de les seves germanes, la Geneviève, que vingués a ajudar-li en la seva feina d’acollida. Entre els refugiats hi havia jueus. Contaven amb pocs mitjans, sense aigua corrents, menjar modest… Per discreció cap aquells que acollien, el germà Roger pregava sol, sovint sortia a cantar lluny de la casa. Aquests van ser els inicis del refugi de pelegrinatge de Taizé.

Actualment aquest esperit encara perdura: acollir, viure en comunitat, compartir de manera modesta, pregàries en forma de cant, viure la teva interioritat i espiritualitat…

Els alumnes de 4t d’ESO d’algunes escoles cristianes d’arreu de Catalunya han pogut gaudir de l’experiència de pelegrinatge a Taizé del dijous 23 al diumenge 27 d’octubre del present curs.

Allà els/les nostr@s alumnes han participat en les activitats del programa habitual per a joves de la comunitat de Taizé, des de les pregàries fins a les reflexions bíbliques matinals o col·laborar en els serveis comunitaris, alhora que cada dia hi ha hagut un moment de trobada específica del grup per a fer dinàmiques de coneixement i compartir notes de context per entendre el perquè del què s’hi fa acompanyats per Mn. Miquel Àngel Pérez, rector de Santa Coloma, i 3 escoles més: Col·legi Episcopal de Lleida, Teresianes-Ganduixer i l’escola diocesana l’Esperança.


“Cants, convivència, fe, creixement, màgia, gent, bones vibracions, silenci, igualtat, amistat, tranquil·litat, acollida, respecte, alegria, humilitat, gotobed, fraternitat, oportunitat, agrair, reflexió, aire pur, saber estar sol, llibertat, multiculturalitat, xerrades, diversitat, educació, temps per pensar, desconnexió, espiritualitat”…

Amb aquestes paraules han valorat els/les nostres alumnes la seva vivència d’aquest dies.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website