Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Educació primària

Educació Primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

Durant l’etapa d’educació primària, a FEDAC Santa Coloma ens proposem proporcionar a tots els alumnes els elements necessaris que els permetin l’adquisició de les competències bàsiques i el desenvolupament de les seves capacitats. El nostre objectiu és contribuir a la formació d’alumnes autònoms, amb criteri, iniciativa, motivació i amb actitud d’esforç.

Per això, a la nostra escola potenciem les habilitats i els talents dels nens i nenes perquè aprenguin a ser, a conviure, a conèixer i a fer. I ho fem tot apostant per l’ús de metodologies actives i d’activitats que complementen el currículum, en les quals l’alumne és el centre del procés d’ensenyament-aprenentatge i que n’afavoreixen el desenvolupament intel·lectual, emocional, físic, artístic i cultural.

Projectes de l’etapa

L'hort

Els nens i nenes de 1r de primària participen en el projecte de l’hort escolar, amb el qual ens proposem aproximar-los al coneixement dels diferents treballs i tècniques de la pagesia i el cultiu.

A partir del contacte directe i manipulatiu amb l’hort de l’escola, els alumnes entren en contacte amb la terra, les llavors, els adobs, l’aigua, etc. Al mateix temps, el seguiment que fan de tot el procés evolutiu de les plantes de l’hort facilita l’aprenentatge i la comprensió dels cicles biològics, i ens permet educar en la sostenibilitat, l’estalvi de l’aigua i els recursos naturals.

Projecte de l'aigua            

El projecte de l’aigua ens permet treballar amb els alumnes de 2n de primària tots els aspectes relacionats amb l’aigua i el seu cicle, així com la diferència entre aigua potable i aigua residual. Alhora, els nens i nenes prenen consciència al llarg del projecte de la importància d’aquest recurs natural, aprenen a fer-ne un ús responsable per no malgastar-la i descobreixen el percentatge d’aigua del qual està format el nostre planeta blau.

La prehistòria i la línia del temps

Descobrim el nostre passat històric! En aquest projecte els alumnes de 3r de primària descobreixen les diferents etapes històriques, mentre ens centrem en els avenços i esdeveniments més importants que van marcar un abans i després en la història de la humanitat.

Per tal d’organitzar la informació que anem recollint durant el projecte, els nens i nenes construeixen un eix cronològic on ubiquen les etapes prehistòriques (paleolític, neolític i edat dels metalls), així com la resta d’etapes fins a l’edat contemporània.

L'Antic Egipte

L’alumnat de 4t de primària s’endinsa en l’Antic Egipte a través d’aquest projecte: investiguem com vivia la seva població, quins eren els seus costums, les seves feines, els ritus funeraris, les classes socials, les manifestacions artístiques...

També fem una visita al Museu Egipci de Barcelona per veure directament alguns objectes i mòmies, fet que ens permet entendre millor aquesta civilització tan fascinant.

Els videojocs

En aquest projecte, els alumnes de 5è i 6è de primària treballen la història dels videojocs, en descobreixen l’evolució i veuen quina és la seva incidència en la nostra societat. A través de la investigació que els alumnes duen a terme, coneixen l’evolució de consoles i comandaments, descobreixen els hackers, PEGI o les bandes sonores, entre d’altres aspectes.

Alhora, el projecte permet desenvolupar el sentit crític i respondre qüestions que preocupen com:

 

 • Per què tenen tant d’èxit els youtubers que comenten videojocs?
 • Quins problemes poden causar les pantalles i fer un ús abusiu dels videojocs?

Així mateix, el projecte permet introduir-se en el món de la programació i crear un videojoc propi.

El cinema

Amb aquest projecte, treballem amb els alumnes de 6è de primària la història del cinema, els seus principis, les diferents tècniques fílmiques i els gèneres cinematogràfics. A més, descobrim les diverses professions vinculades al món del cinema, així com les tècniques d’intepretació que utilitzen els actors i actrius.

El projecte també permet elaborar estadístiques a partir de les dades recollides en entrevistes i enquestes; i, com a activitat final, crear un Stop Motion per aplicar els diferents coneixements apresos.

Activitats complementàries d'etapa

Com a escola concertada, a FEDAC Santa Coloma oferim una sèrie d’activitats complementàries per a tots els nens i nenes i dins de l’horari lectiu. Aquestes activitats reforcen el nostre projecte educatiu i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació primària, oferim les activitats complementàries següents:

 • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)
 • Science
 • Tècniques d’expressió
 • Oratòria
 • Fun & Talk
 • Lectura
 • Jocs de taula
 • Escacs
 • artTIC
 • Tinkering

Consulta’n els detalls al pdf adjunt.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.