Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Acollida a I3

Acollida a I3

Com fem el procés d’acollida a I3?

A Fedac Santa Coloma, i més concretament a I3 hem iniciat una nova aventura en la que els i les nostres alumnes són els protagonistes. Procurarem que sigui una experiència plena de moments memorables, de records inoblidables i de moments feliços.

El nostre principal objectiu és que els nostres infants es sentin acollits/des. Per aquest motiu,  l’escola s’ha esforçat en posar tots els recursos a l’abast dels nouvinguts i nouvingudes, per tal de fer una adaptació tan curosa com sigui possible (grups reduïts, horaris flexibles, mestres de reforç…)

L’infant s’ha d’habituar a nous espais, persones, horaris, jocs, menjars, hàbits, etc.  És possible que al principi algun infant es mostri sensible davant aquest nou escenari però passades unes setmanes arribarà a la classe amb normalitat. Hem de tenir en compte que cada infant és diferent i que, per tant, tindrà el seu propi procés.

El procés d’adaptació està basat en l’acompanyament que té com a resultat que l’infant comenci la nova etapa creant vincles positius, que els facin sentir segurs/es i confiats/es, per tal d’anar assolint una estabilitat emocional que els permeti afrontar amb plenitud els futurs aprenentatges.

Tot aquest procés serà determinant en el funcionament del dia a dia dels vostres fills/es a l’aula. Quan arriben al matí el primer que fan és iniciar-se en els hàbits i rutines d’autonomia personal (treure l’abric, posar-se la bata, guardar la bosseta…), totes aquestes rutines ajudaran als infants a ser més independents, a sentir-se emocionalment més estables, una bona autonomia és directament proporcional a un BON APRENENTATGE.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website