Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Benvinguts/des al curs 2022-23!

Benvinguts/des al curs 2022-23!

Iniciem un nou curs, el primer sense restriccions des de la COVID i, com cada any, us presentem el LEMA:

El primer dia de retrobada, el claustre de professors/es i PAS vam analitzar les paraules que formen el LEMA i ens vam adonar del seu poder d’inspiració:

  • FEM: En primer lloc, s’utilitza la primera persona del plural, amb el verb fer, fet que ens porta a plantejar la nostra acció dins d’una tribu, i en comunitat. No es tracta de que un pugui aconseguir que el món bategui, sinó que és necessària la col·laboració entre tots per fer del món un lloc millor. 
  • BATEGAR: En segon lloc, el batec entès com l’indicador que dona vida i alhora el moviment que porta a que siguem éssers animats, éssers amb ànima, amb cos, amb ment i amb cor. El batec és el moment en què percebem la vida, la seva fluïdesa, la seva vivacitat i a partir d’aquí això ens encamina a la recerca de la passió, de la pròpia autenticitat… El batec és un símbol de religaree, el moviment que fa el cor per mantenir-nos lligats a la vida, a les persones i a la recerca del sentit. 
  • MÓN: En tercer lloc, el món. Un món que volem fer bategar. Per què hem de fer bategar el món? Cada vegada som més conscients de què el món és la nostra casa comuna, de que és necessària la nostra implicació des del punt de vista de la sostenibilitat i la conservació d’un món que hauria de ser un regal per a cada generació. A la vegada, el nostre món, està configurat per diferents cultures, religions, paradigmes i maneres de viure. En el continu temporal del món que vivim ens mouen influïts per la pressa i per un cronos que moltes vegades no ens deixa centrar-nos en allò que és important, en el batec de l’altre. És per això que fer bategar el món és ser conscient de la gran diversitat i buscar raons per celebrar-la, és moure’s a escoltar el batec de l’altre i mobilitzar-se, si fos necessari per a què sigui tractat amb dignitat, és posar la nostra mirada en la contemplació d’aquelles arts que ens fan connectar amb la humanitat que hi ha en cadascú de nosaltres i que ens desvetllen les grans virtuts, la recerca de l’amor, de la justícia, de la bondat…

Tot seguit ens vam preguntar Com amb la nostra professió i vocació fem bategar el món? I aquest va ser el resultat:

Amb aquesta dinàmica ens hem transmès força per compartir el propòsit i començar el curs bategant ben fort!

Molt bon inici de curs estimades famílies!