Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Capses d’aprenentatge

Capses d’aprenentatge

A l’escola FEDAC Santa Coloma impulsem una nova metodologia que promou la investigació, l’experimentació, la construcció de coneixement i l’adquisició de les competències, són les capses d’aprenentatge. 

Les capses d’aprenentatge contenen una proposta de treball amb un repte a assolir, que es pot realitzar individualment o en petit grup. Cadascú, sol o en equip, s’autogestiona el temps per arribar a la conclusió i/o producció final. Un cop aconseguit el repte es comparteixen els resultats amb la resta d’equips i cada infant s’autoavalua.

Aquesta oferta metodològica està enfocada pels nivells P3-P4 i P5-P6, d’aquesta manera es creen grups internivells que fomenten la socialització entre ells. Es dediquen 2 hores setmanals. 

Les capses d’aprenentatge es divideixen en diferents àmbits i espais de l’escola, estan lligats a les diferents competències curriculars que són:

  • El món que m’envolta
  • Ciència i tecnologia
  • Comunicació
  • Moviment
  • Emprenedoria
  • Artístic 

Es respecten les tries personals ja que cada nen/a haurà d’escollir, primer l’àmbit, i en aquest, i segons la seva motivació i curiositat, la capsa/repte que prefereixen de les sis que se n’ofereixen.

Dintre de l’àmbit d’emprenedoria, s’han dissenyat 6 propostes. Una de les propostes té de títol Crea el teu negoci. Com abans s’ha esmentat, se’ls planteja el repte de triar el seu negoci i cada grup desenvolupa la seva creativitat fins arribar a elaborar el seu propi producte final. Han de triar des del producte que volen vendre fins a la publicitat que faran servir per donar-ho a conèixer.

Els nens i nenes són agents actius del seu propi aprenentatge en el procés i l’adult observa i acompanya fent de guia en cas que sigui necessari.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website