Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Celebrem la Setmana de la Ciència

Celebrem la Setmana de la Ciència

A FEDAC Santa Coloma celebrem la Setmana de la Ciència del 12 al 21 de novembre.

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril, del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya i del 90è aniversari del primer microscopi electrònic, la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat.

Així doncs, els alumnes de l’ESO han creat uns panells informatius on s’expliquen aspectes com la sostenibilitat, els instruments meteorològics que ens permeten mesurar les variables atmosfèriques i el microscopi electrònic. Ha estat una feina cooperativa entre els alumnes de les diferents cursos ja que els alumnes de primer i segon d’ESO elaboraven els continguts i els alumnes de l’optativa de quart d’ESO d’informàtica s’encarregaven de fer-ne el disseny.

Aquests panells s’han exposat conjuntament amb maquetes elaborades pels alumnes de secundària. En el vídeo següent es mostra l’exposició amb la qual celebrem la setmana de la ciència.

Prèviament a la setmana de la ciència, i com cada any, s’ha realitzat el VIè concurs de Cartells de Ciència. Aquest és el cartell guanyador.

Cartell guanyador del VIè concurs fet per en Pere Guillen 2n d’ESO A

Durant la setmana de la ciència s’organitzen diferents activitats que tenen com a objectiu generar en els nostres alumnes la curiositat científica. Algunes d’aquestes activitats són: taller La cèl·lula, un micromón per a descobrir (impartit pels alumnes de l’optativa de Biologia i Geologia als alumnes de 5è de primària), taller La matèria, els seus estats i la seva transformació (impartit pels alumnes de l’optativa de Física i Química als alumnes de 6è de primària), lectura i anàlisi de notícies científiques i concurs de contes de ciència.

A FEDAC Santa Coloma ens encanta celebrar la ciència!