Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

L’educació emocional a l’aula

L’educació emocional a l’aula

Què és l’educació emocional?

Cada vegada més, el nostre dia a dia està marcat per les presses, els horaris, la feina, etc. Ens hem parat a pensar com ens sentim davant d’aquest ritme de vida? Com gestionem l’angoixa de no arribar a temps a les tasques diàries? I com fem sentir als altres?

Saber expressar i gestionar com ens sentim, què ens ha pogut provocar aquest sentiment, entendre que totes les emocions són necessàries, acceptar-nos a nosaltres mateixos/mateixes, són conceptes clau que desenvolupem i treballem transversalment a les aules.

L’educació emocional és un dels pilars fonamentals de la nostra acció educativa. Per afavorir un desenvolupament global dels alumnes/as, no ens hem de fixar només en els aspectes curriculars de les diferents matèries, sinó que el clima emocional i la gestió de les emocions són cabdals per a un bon desenvolupament acadèmic i personal. 

Acceptar els errors i la frustració, empatitzar amb els sentiments i emocions dels altres, tenir una bona autoestima i autoconcepte personal, treballar les habilitats socials, són objectius que defineixen algunes de les activitats que hem realitzat aquest trimestre a les aules de l’escola per treballar l’educació emocional. Així doncs, seguirem apostant per activitats que ajudin als nostres alumnes/as a desenvolupar la seva intel·ligència emocional, afavorint i proposant situacions educatives on els alumnes/as puguin ser autors i creadors del seu procés d’aprenentatge i del seu creixement personal – emocional. 

“L’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor”

Howard G. Hendricks