Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Oberts a l’esport

Oberts a l’esport

El repte oberts es planteja enderrocar les parets, les portes i les finestres que limitaven les escoles del segle XX. A l’escola FEDAC Santa Coloma, dins del nostre projecte educatiu avuixdemà2024 ens proposem ser oberts, més oberts, sortir dels edificis i les aules per aprendre amb l’entorn, emprendre-hi i deixar-hi entrar, convidar a la participació famílies i amics perquè se sentin part d’una escola oberta al món.

En aquest sentit, el dia 19 d’Abril vam tenir la sort de poder gaudir d’una experiència formidable, ens va venir a visitar en Juan Carlos Holgado, medalla d’or a les olimpíades de Barcelona 92 amb l’equip espanyol de tir en arc.

En Juan Carlos és un dels pioners del tir en arc al nostre país, una de les persones que va canviar la normativa d’aquest esport per fer-lo més atractiu i a més és un reconegut ambaixador dels JJOO per part del comitè olímpic internacional. 

Ha dedicat tota la seva vida a fer créixer el seu esport, ha participat en 8 jocs olímpics (2 com atleta, 2 com entrenador, 1 com a delegat tècnic i 3 com organitzador) 

Va ser nombrat millor entrenador del món i ha format a centenars d’atletes de tot el món a millorar la seva tècnica de tir.

Avui dia resideix a Lausana (Suïssa) on està la seu del comitè olímpic internacional i per la qual treballa.

A l’escola, aprofitant el projecte interdisciplinari dels jocs olímpics vam poder gaudir de la seva experiència i saber com es viu en primera persona uns jocs olímpics, com et sents dins de la villa olímpica compartint espais amb tants grans atletes, com és el sentiment de formar part d’un equip, com és de dur el treball previ a una competició tant important i sobretot com aprendre a vencer allò que et distreu del que realment és important.

Quina activitat tant enriquidora! Compartir vivències i relacions que el dia a dia propicia i que configuren la pròpia vida quotidiana. Tot plegat és font de creixement, ja que aprenem els uns dels altres i els uns amb els altres.

Moltes gràcies Juan Carlos!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website