En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzen tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!
La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.
Per a l’edició d’enguany a l’escola ha decidit commemorar el 170è aniversari del naixement del Santiago Ramon y Cajal. Durant la setmana de la ciència s’organitzen diferents activitats que tenen com a objectiu generar en els nostres alumnes la curiositat científica.
L’exposició ha convertit el Hall de l’escola en una gran neurona i els i les guies d’ESO expliquen a tots els cursos les seves parts, a més de la biografia de Santiago Ramon y Cajal i d’alguns dels treballs fets per S1
Prèviament a la setmana de la ciència, i com cada any, s’ha realitzat el VIIè concurs de Cartells de Ciència. Aquest és el cartell guanyador.
També s’ha fet el taller La cèl·lula, un micromón per a descobrir (impartit pels alumnes de l’optativa de Biologia i Geologia als alumnes de 5è de primària).
Per tal de fomentar l’escriptura i la curiositat pels textos científics es realitza el concurs de contes de ciència a S1. Aquest curs el conte guanyador ha estat “Una esfera congelada amb cor calent” del Jon Luna.
I per tal de treballar la creativitat fent servir les TIC i incentivar a investigar la història de la Ciència es realitza el concurs d’infografies. Aquest curs es tractava de fer una biografia del Santiago Ramon i Cajal i el guanyador ha estat
A S3 vam realitzar el concurs “1 minut de ciència” i les guanyadores han estat la Meskel Hernández i l’Andrea Soler.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.
A FEDAC Santa Coloma ens encanta celebrar la ciència!
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola