Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Setmana de la ciència 2023

Setmana de la ciència 2023

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzen tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Per a l’edició d’enguany a l’escola ha decidit commemorar els 100 anys de la visita a Barcelona d’Albert Einstein (físic autor de la teoria de la relativitat). Durant la setmana de la ciència s’organitzen diferents activitats que tenen com a objectiu generar en els nostres alumnes la curiositat científica.

L’exposició ha convertit el Hall de l’escola en un planetari realitzat per alumnes de les optatives de ciències d’ S4

Prèviament a la setmana de la ciència, i com cada any, s’ha realitzat el VIIIè concurs de Cartells de Ciència. Aquest és el cartell guanyador, fet per la Haobing i la Lucia.

Els alumnes de ciències d’S4 han impartit el taller La cèl·lula, un micromón per a descobrir per als alumnes de P5 i el taller Química màgica per als alumnes de P2

Per tal de fomentar l’escriptura i la curiositat pels textos científics es realitza el concurs de contes de ciència a S1. Aquest curs el conte guanyador ha estat “La científica i el misteriós ésser” de la Sofía González.

I per tal de treballar la creativitat fent servir les TIC i incentivar a investigar la història de la Ciència es realitza el concurs d’infografies a S2. Aquest curs es tractava de fer una biografia d’Albert Einstein. Aquí teniu el guanyador.

S2 També realitzava el concurs d’experiments científics. El guanyador ha estat el Biel Torija amb el seu experiment sobre la densitat.

A S3 vam realitzar el concurs “1 minut de ciència” i les guanyadores han estat la Martina Mohedano i la Xènia Mula amb el seu video: Per què el cel es posa vermell al capvespre?

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.

A FEDAC Santa Coloma ens encanta celebrar la ciència!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website