Stop Bullying és un programa contra l’assetjament escolar. L’assetjament escolar és un tipus de violència entre iguals, on es produeixen agressions intencionals, reiterades i en les que es posa de manifest una situació d’abús de poder. Aquestes agressions poden ser físiques, verbals o d’exclusió social i es poden manifestar de forma directa o indirecta. L’assetjament i el ciberassetjament afecta milions d’infants i joves a les escoles d’arreu del món. Per tal de prevenir i actuar davant d’aquesta realitat, l’escola disposa d’aquest protocol que estableix mecanismes per denunciar, analitzar i avaluar els possibles casos, així com proposar les mesures preventives i d’intervenció que permetin la resolució interna a l’escola.
A més, aquest protocol també pretén sensibilitzar, fomentar la implementació de mesures preventives, facilitar la detecció de situacions, promoure les intervencions educatives i establir un circuit de coordinació entre els diferents membres de la comunitat escolar i educativa implicats en el protocol. Com a exemple d’activitat de sensibilització es realitza la següent activitat:
Escape Room Portàtil contra l’Assetjament infantil
Els i les alumnes de P5 han realitzat l’Escape Room Stop Bullying a l’escola. És un escape room portàtil destinat a centres educatius, on els alumnes aprenen a lluitar contra l’assetjament infantil d’una manera original i divertida.
Mitjançant el joc en equip es consciencia a nens i nenes de la importància d’erradicar l’assetjament infantil.
Abans de començar l’Escape Room, els van fer una breu explicació a tot el grup classe per entendre el context, la situació d’assetjament que està patint el protagonista de la història i els objectius de l’activitat.
Una vegada dins de l’activitat, s’explica als nens i les nenes la història de Miko, un nen que pateix assetjament escolar. Tenen poc temps per ajudar-lo a trobar la seva gorra amb pistes amagades a la biblioteca, el vestidor, el pati i la classe de música. L’exploració, la lógica i la deducció entren en joc per acabar amb el bullying.
Va ser una activitat molt engrescadora pels alumnes, motivadora i on havien d’ajudar-se els uns els altres per tal de poder resoldre el cas i ajudar al Miko. Entre tots, van aconseguir l’objectiu proposat i van treballar els aspectes més importants sobre l’assetjament infantil.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola