Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

Stop Bullying

Stop Bullying

Stop Bullying és un programa contra l’assetjament escolar. L’assetjament escolar és un tipus de violència entre iguals, on es produeixen agressions intencionals, reiterades i en les que es posa de manifest una situació d’abús de poder. Aquestes agressions poden ser físiques, verbals o d’exclusió social i es poden manifestar de forma directa o indirecta. L’assetjament i el ciberassetjament afecta milions d’infants i joves a les escoles d’arreu del món. Per tal de prevenir i actuar davant d’aquesta realitat, l’escola disposa d’aquest protocol que estableix mecanismes per denunciar, analitzar i avaluar els possibles casos, així com proposar les mesures preventives i d’intervenció que permetin la resolució interna a l’escola.

A més, aquest protocol també pretén sensibilitzar, fomentar la implementació de mesures preventives, facilitar la detecció de situacions, promoure les intervencions educatives i establir un circuit de coordinació entre els diferents membres de la comunitat escolar i educativa implicats en el protocol.  Com a exemple d’activitat de sensibilització es realitza la següent activitat:

Escape Room Portàtil contra l’Assetjament infantil

Els i les alumnes de P5 han realitzat l’Escape Room Stop Bullying a l’escola. És un escape room portàtil destinat a centres educatius, on els alumnes aprenen a lluitar contra l’assetjament infantil d’una manera original i divertida.

Mitjançant el joc en equip es consciencia a nens i nenes de la importància d’erradicar l’assetjament infantil.

Abans de començar l’Escape Room, els van fer una breu explicació a tot el grup classe per entendre el context, la situació d’assetjament que està patint el protagonista de la història i els objectius de l’activitat.

Una vegada dins de l’activitat, s’explica als nens i les nenes la història de Miko, un nen que pateix assetjament escolar. Tenen poc temps per ajudar-lo a trobar la seva gorra amb pistes amagades a la biblioteca, el vestidor, el pati i la classe de música. L’exploració, la lógica i la deducció entren en joc per acabar amb el bullying.

Va ser una activitat molt engrescadora pels alumnes, motivadora i on havien d’ajudar-se els uns els altres per tal de poder resoldre el cas i ajudar al Miko. Entre tots, van aconseguir l’objectiu proposat i van treballar els aspectes més importants sobre l’assetjament infantil.