Pl. Sagarra, 10 - Santa Coloma de Gramenet

933 861 031

TRADICIONAL CANTADA DE NADALES

TRADICIONAL CANTADA DE NADALES

A FEDAC Santa Coloma és tradició fer una cantada de Nadales. Un dels nostres Principals Objectius Estratègics (POE’s) de l’#avuixdemà2024 té com a propòsit “Dissenyar i implementar projectes i dinàmiques per impulsar l’aprenentatge, la creativitat i la innovació pedagògica”. Aquest és un dels objectius de la matèria complementària de Tècniques d’expressió que s’imparteix a Educació Primària. Entre moltes altres activitats, durant el primer trimestre preparen amb molta il·lusió la participació en el concert de Nadal amb la tradicional cantada de nadales. Tot i que aquest curs finalment s’ha hagut d’anular aquest concert, cada nivell ha interpretat a l’escola una de les nadales que preparaven amb entusiasme.

Els alumnes intervenen el procés de creació de coreografies. Sumant idees, deixant anant la imaginació i amb les aportacions dels propis alumnes el docent coordina la creació final de la coreografia. És molt enriquidor veure les sinergies i els lligams que s’estableixen entre ells i com neix el resultat final. S’expressen de manera lliure, els empoderem i fem cohesió de grup.

Els alumnes més grans, els de segon cicle de primària, a més a més, inventen les lletres d’algunes Nadales adaptant versions de cançons de grups més moderns.

L’art a l’escola no ha de deixar de tenir un paper protagonista i ens adaptem a les dificultats per a que el desenvolupament de les seves competències continuïn tenint impacte en els esdeveniments escolars.

Volem afavorir contextos creatius on els llenguatges artístics ( i en aquest cas el cant) tinguin presència per potenciar experiències més enriquidores que provoquin i convidin a crear i pensar; on la diferència en les produccions sigui sinònim de llibertat i els nens puguin esdevenir constructors de coneixement i emocions.

En aquest link teniu la cantada de nadales d’aquest any. Bon Nadal i Bones Festes famílies! i visca la música!